Cases i carrers

UB103
Nom del carrer (Carrer del Cometa Halley)

El 1910 hi hagué molta expectació a nivell mundial pel cometa Halley. El planeta Terra quedà dins de la cua del cometa, el 18 de maig. El pànic s’apoderà de molta gent, ja que creien que la cua estava formada per un gas mortífer i per partícules. En realitat, era una ràfega lumínica inofensiva. Però el pànic fou general i sorgiren predicadors que anunciaven la fi del món. Suïcidis, construcció de refugis subterranis, activitat  sexual  desenfrenada,   atacs cardíacs, crisis d’histèria, esglésies abarrotades, diners malgastats en diversions, deutes impagats…

Per a les ments més lúcides era un espectacle fabulós, amb una nit i matinada, la del 18 al 19 de maig, especial, interessant científicament. 

Des de “Las Provincias”, al llarg de 1910, el periodista Luis Gil Sumbiela informava de les incidències del pas del cometa, des d’explicacions científics a atacs contra la ignorància, contra els que creien que el món s’acabava. El cometa es convertí en símbol de la supremacia de la ciència sobre la ignorància. Diverses poblacions li dedicaren un carrer, Algímia entre elles.